Λουξεμβούργο 2020 και 2021 (2 ευρώ αναμνηστικά ή ένας νέος τρόπος να μας τα παίρνουν)

Τελειωμό δεν έχουν τα κόλπα των νομισματοκοπείων για να τα παίρνουν χοντρά από τους συλλέκτες. Εκτός από το κόλπο μόνο σε proof (βλέπε Μονακό), εκτός από το κόλπο των διαφορετικών σημάτων νομισματοκοπείου – mintmark (βλέπε Μάλτα, Ολλανδία, Φινλανδία, Λουξεμβούργο) το Λουξεμβούργο βρήκε ένα νέο τρόπο να κάνει ποικιλίες.
Ειδικότερα αποφάσισε εκτός των άλλων νομισμάτων να βγάλει ένα αναμνηστικό των 2 ευρώ για την γέννηση του πρίγκηπα Charles τρίτου στην σειρά διαδοχής του θρόνου του δουκάτου.
Αλλά δεν μας έφταναν τα διαφορετικά σήματα νομισματοκοπείου είπε να βγάλει το ίδιο θέμα σε δύο διαφορετικές εκδόσεις ποιότητας της απεικόνισης: μια κανονική ανάγλυφη και μια φωτογραφική με «κόκκους».
Παρακάτω βλέπετε την πρώτη εικόνα με το κανονικό ανάγλυφο και τα δύο σήματα νομισματοκοπείων κάτω από την ημερομηνία γέννησης 10.5.2020, δηλαδή την γέφυρα και το κηρύκειο. Στην δεύτερη εικόνα βλέπετε το σήμα της γέφυρας και τον λέοντα.
Πώς έχουν λοιπόν οι εκδόσεις και οι ποσότητες;
Πάρτε χαρτί, μολύβι και υπομονή και σημειώστε:
Σε coincard 7.500 νομίσματα, πρώτο σχέδιο, BU, γέφυρα και κυρήκειο.
Στο ετήσιο proof σετ 1.000 νομίσματα, πρώτο σχέδιο, proof, γέφυρα και λιοντάρι.
Σε κουτί (μόνο του) 2.500 νομίσματα, δεύτερο σχέδιο, proof, γέφυρα και λιοντάρι.
Σε κασετίνα μαζί με άλλα 5 αναμνηστικά των ετών 2019-2021, 2.500 νομίσματα, πρώτο σχέδιο, γέφυρα και λιοντάρι.
Σε μασούρια 160.000 νομίσματα , πρώτο σχέδιο, UNC, γέφυρα και κηρύκειο.
Σε μασούρια 160.000 νομίσματα , δεύτερο σχέδιο, UNC, γέφυρα και κηρύκειο.

Αν μπερδευτήκατε δεν φταίμε εμείς αλλά το νομισματοκοπείο της Ολλανδίας, γιατί εκεί κατασκευάζονται όλα αυτά τα περίεργα. Πάντα οι πληροφορίες αυτές με επιφύλαξη. Φυσικά να αναφέρουμε ότι τα πάντα έχουν εξαντληθεί πριν καν κυκλοφορήσουν και σαν πιθανή ημερομηνία διάθεσης προβλέπεται η αρχή του 2021.

Όπως ήταν αναμενόμενο το γαϊτανάκι θα συνεχιστεί και το 2021. Μόνο που αυτήν την φορά και τα δύο αναμνηστικά των 2 ευρώ (και όχι μόνο το ένα) θα έχουν δύο εικόνες: μια ανάγλυφη (R) και μια φωτογραφική (P). Σε παρένθεση βρίσκονται τα γράμματα χαρακτηρισμού από την κεντρική τράπεζα του Λουξεμβούργου. Με άλλα λόγια βοήθειά μας και βάλτε βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Παρακάτω οι εικόνες των αναμνηστικών του 2021.
Το πρώτο είναι αφιερωμένο στην επέτειο των γάμων του μεγάλου δούκα Henry και της συζύγου του μεγάλης δούκισσας Maria Teresa.
Το δεύτερο είναι αφιερωμένο στην 100ή επέτειο της γέννησης του μεγάλου δούκα Jean.

This entry was posted in 2 ευρώ, 2 ευρώ αναμνηστικό, 2020, 2021, BU, BU Blister, Coin card blister, Λουξεμβούργο, Νομίσματα κυκλοφορίας, Χαλκονικέλιο, proof, Proof Set. Bookmark the permalink.

1 Responses to Λουξεμβούργο 2020 και 2021 (2 ευρώ αναμνηστικά ή ένας νέος τρόπος να μας τα παίρνουν)

  1. Ο/Η Athanasios λέει:

    Τι να πω; Εχουν βάλει σκοπό να χτυπήσουν το χόμπι μας.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.