2019 Γαλλία – 2 ευρώ αναμνηστικό (60ή επέτειος του Αστερίξ)

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και αφού πέρασε από τα 40 κύματα η Γαλλία θα εκδώσει στις 28/5/2019 (έχει αλλάξει αρκετές φορές η ημερομηνία και δεν είμαστε σίγουροι ότι δεν θα ξαναλλάξει) εκτός από τα ασημένια αργότερα στο 2019 και το αναμνηστικό των 2 ευρώ αφιερωμένο στα 60 χρόνια από την πρώτη έκδοση του κόμικ Αστερίξ. Το πρωτότυπο (ο Θεός να το κάνει, Βέλγους, Μαλτέζους και Λουξεμβουργιανούς αντιγράφουν) είναι ότι δεν θα βγει σε ρολλά (μασούρια) αλλά μόνο σε blister (mini) σε μέγεθος CD (το κλασσικό Γαλλικό) σε BU έκδοση και σε proof με κουτί και πιστοποιητικό.
Το επίσης πρωτότυπο (Βελγικό κόλπο) είναι οι 3 διαφορετικές απεικονίσεις στο blister. Ξεπέρασαν τους Βέλγους που περιορίζονται σε 2. Η μία παράσταση θα έχει τον Αστερίξ, η άλλη τον Οβελίξ και η τρίτη τον Ιντεφίξ. Αναρωτιέμαι αν χωρούσαν όλοι μαζί σε ένα blister ή λόγω μεγέθους του Οβελίξ τους «χώρισαν». Κάθε blister θα εκδοθεί σε 100.000 τεμάχια και η proof έκδοση περιλαμβάνει 10.000. Άγνωστο αν θα είναι έγχρωμη.

Τελική ημερομηνία έκδοσης κατόπιν σχολίου του μέλους μας Θανάση: 6/6/2019 (όχι ότι δεν μπορεί να αλλάξει κι αυτή!).
Μερικές εικόνες των blister (ελαφρώς απαράδεκτες)

This entry was posted in 2 ευρώ, 2 ευρώ αναμνηστικό, 2019, BU, BU Blister, Coin card blister, Γαλλία, Διμεταλλικά νομίσματα, proof. Bookmark the permalink.

2 Responses to 2019 Γαλλία – 2 ευρώ αναμνηστικό (60ή επέτειος του Αστερίξ)

  1. Ο/Η athas λέει:

    Αν θα αλλάξει πάλι η ημερομηνία έκδοσης δεν ξέρω, αλλά η τσέπη μας σίγουρα θα δεινοπαθήσει!

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Athanasios λέει:

    Τελικά ρε φίλε είσαι πολύ μπροστά! Διαβάζοντας το γαλλικό πρόγραμμα βλέπω την καινούρια αλλαγή, Η έκδοση έχει μετατεθεί για τις 06/06/2019

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.