2018 Άγιος Μαρίνος – 2 ευρώ αναμνηστικό (Τιντορέττο)

Στις 5 Απριλίου 2018 ο Άγιος Μαρίνος εκδίδει το πρώτο για το 2018 αναμνηστικό των 2 ευρώ αφιερωμένο στον ζωγράφο Jacopo Robusti γνωστό ως Τιντορέττο και τα 500 χρόνια από τη γέννησή του. Η τεχνική ζωγραφικής του ήταν  ανάμεικτη από το χρώμα του Τιτσιάνο, του οποίου ήταν μαθητευόμενος, και το σχέδιο του Michelangelo. Λογίζεται μεταξύ των μεγαλύτερων εκπροσώπων του Βενετσιάνικου σχολείου και της Ιταλικής Αναγέννησης. Ήταν πρόδρομος της μπαρόκ τέχνης με την έντονη χρήση του φωτός και τις εμφατικές προοπτικές του. Μεταξύ των πιο αναγνωρισμένων έργων, ο Tintoretto παρήγαγε μεγάλο αριθμό έργων ζωγραφικής στους τοίχους και τις οροφές του Scuola Grande di San Rocco, μια σημαντική ενετική αδελφότητα.
Η εμπρόσθια όψη του κέρματος, που σχεδίασε η Luciana De Simoni, απεικονίζει τον
εναγκαλισμό μεταξύ της Παναγίας και της Ελισάβετ, μια λεπτομέρεια της «Επίσκεψης» (Visitation) ζωγραφικής, που υπάρχει στο Scuola Grande di San Rocco.

Τιμή έκδοσης: 16 ευρώ
Τεμάχια: 60.500 (10. 000 λιγότερα από το 2017)
Επιτέλους έβαλαν μυαλό σε αντίθεση με το Βατικανό που συνεχίζουν απτόητοι να πουλάνε πιο ακριβά στη χειρότερη συσκευασία.
Παρακάτω βλέπετε εικόνες από το νόμισμα, το blister, τον πίνακα ζωγραφικής και από το «Scuola Grande di San Rocco»

This entry was posted in 2 ευρώ, 2 ευρώ αναμνηστικό, 2018, Coin card blister, Αγ. Μαρίνος, Διμεταλλικά νομίσματα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.