46η Διεθνής νομισματική έκθεση Βερολίνου 3-5 Φεβρουαρίου 2017

Η 46η διεθνής νομισματική έκθεση του Βερολίνου (World Money Fair ’17) θα έχει ως τιμώμενο καλεσμένο (guest of honour) τη Νότια Αφρική. Για μας όμως είναι κάτι καινούριο. Ίσως για πρώτη φορά ή μετά από πολλά χρόνια θα λάβει μέρος και η Ελλάδα με δικό της περίπτερο. Δεν τις έχω παρακολουθήσει όλες για να είμαι σίγουρος τι από τα δύο συμβαίνει.
Πάντως στις 3 Φεβρουαρίου και ώρα 11:35 ως 11:45 θα ακούσουμε τον κ. Μάρκο Κονταξόπουλο επικεφαλής του νομισματικού τμήματος να μιλά και να παρουσιάζει το νομισματικό πρόγραμμα της Ελλάδας για το 2017 με τίτλο : «Ελλάδα ένα μέρος όπου το νομισματικό ταξίδι ξεκίνησε»
Στο περιοδικό που παρουσιάζει την έκθεση έχουμε κείμενο του ιδίου και δίπλα το αναμνηστικό αργυρό των 10 ευρώ αφιερωμένο στον Πυθαγόρα

screenshot_1

screenshot_2

This entry was posted in 2017, Βερολίνο 2017, Ελλάδα. Bookmark the permalink.

4 Responses to 46η Διεθνής νομισματική έκθεση Βερολίνου 3-5 Φεβρουαρίου 2017

  1. Ο/Η athas λέει:

    Είναι η πρώτη φορά από την εισαγωγή του κοινού νομίσματος, που η Ελλάδα θα συμμετάσχει στο κοινό ευρωπαϊκό πρόγραμμα «EUROPA STAR»

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η athas λέει:

    Και μάλιστα με ένα ακόμη ασημένιο νόμισμα των 10€ και θέμα: «ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΓΥΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΥ (1800-1900)» , σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

    Click to access ANAKOINWSH_EUROPA_STAR_2017.pdf

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η greekeurocollector λέει:

    Τελικά αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό.
    Δείτε το βίντεο που έφτιαξε η Ελλάδα για τη διεθνή έκθεση του Βερολίνου http://www.worldmoneyfair.de/pages/wp-content/uploads/2017/02/NOMISAMATIKO%20PROGRAMMA%2009.mp4 και περιλαμβάνει σε εικόνες όλα τα νομίσματα που θα εκδοθούν το 2017.

    Το σύνθημα : Join us as we mint CULTURE, πάρα πολύ καλό.

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η greekeurocollector λέει:

    Εκδόθηκε φάκελλος με μετάλλιο από το νομισματοκοπείο με το σήμα του το ανθέμιο προς ανάμνηση της συμμετοχής στην έκθεση. Ελπίζουμε να μην είναι η τελευταία συμμετοχή.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.